Работата е един от най-добрите начини за себеизразяване. Особено ако

...
 Работата е един от най-добрите начини за себеизразяване. Особено ако
Коментари Харесай

Как да отгледате и възпитате лентяй

 Работата е един от най-хубавите способи за себеизразяване. Особено в случай че тя е обичана и добре платена. Затова, в случай че сте решили да възпитавате „ постоянно незает ”, ще е нужно много да се постараете. Тук ще ви подскажем, по какъв начин да отгледате правоприемник, на който ще му е мъчно да се задържи даже за ден на работа и даже въобще ще отхвърли опцията да се устрои някъде.

1. Възможно най-усърдно претоварвайте децата

 Всички мислят, че записвайки синове и дъщери на десетки курсове след учебно заведение, родителите възпитават предстоящ шеф, ослепителен разум или сполучлив бизнесмен. Това напълно не е по този начин. Прекомерната ангажираност още в учебна възраст, възпитава няколко доста значими за бъдещия незает качества. Най-напред – незаинтересованост и слабоволие. Защото изтощеното дете просто няма опция единствено да разбере какво желае същински, кое го вълнува, към какво да се стреми. До 10 клас то се трансформира в робот, а в най-хубавия случай – в бунтуващ се младеж, който мечтае да трансформира живота във безконечен празник на непослушанието. И дано признаем - това му се отдава с лекост.

 На второ място идва отлагането. Когато изтормозеното дете разбере, че след заниманията по плуване и немски, го чакат домашни по късна нощ, и това се повтаря предостатъчно постоянно, в това число и в почивните дни, то бързо се научава да употребява всяка свободна минута, с цел да не прави нищо. Организмът му и претрупаната нервна система се пробват да заредят изтощените си акумулатори. Детето оптимално отсрочва - та нали знае, че го чакат домашни по алгебра, физика, британски, отчет по история, урок по цигулка. За къде да бърза? Това последователно се трансформира в табиет. То ще има потребност да почива доста повече от 5-10 минути, даже от седмица.

2. По-често казвайте на детето си, че то в никакъв случай няма да доближи вашето равнище

 Това е лесна задача, изключително тогава, когато майката и бащата са постигнали доста. Но даже да не е по този начин, надали подрастващото дете е способно да бъде на едно равнище с възрастния човек. Така че, по-често сравнявайте триумфите на детето със своите лични. Особено добре ще се получи, в случай че то си избере специалност, сходна на вашата, а това постоянно се случва в фамилии, където възрастните се конкурират с децата. Не пропускайте да употребявате обичаната фраза: „ А аз на твоите години… ” Нужно е да извършите по този начин, че детето да се почувства като несполучливо ваше копие, което в никакъв случай няма да се трансформира в оригинал. Това чудесно снижава мотивацията и стремежите му на практика до нулата.

3. Никога не хвалете и не поощрявайте

 Никакви похвали! За да възпитате безконечен незает, нужно е още в детството да му внушите омерзение към труда. Да превърнете работата във зложелател. Да не хвалите по никакъв мотив – нито отлични оценки, нито положително държание. Колкото по-грубо, толкоз по-добре. Разбира се, подкрепяйте всичко с персонален образец – постоянно разказвайте на детето по какъв начин сте измъчени от работа, каква гад е шефът ви, с какво наслаждение бихте зарязали всичката си работа. Нахранете щедро всички паразите в живота си в наличието на детето.

4. Контролирайте и още един път контролирайте

 Строг и безсърдечен надзор – залог за триумф във възпитанието на индивида, некадърен да гради кариера. Първо – развива към този момент основаната незаинтересованост. Ще изпитате ли ентусиазъм да се трудите, в случай че знаете, че ви наблюдават на всяка крачка, припомнят ви всяка неточност, спорят непрекъснато с вас? Е, и детето ви по този начин се усеща. Изплашено и с напрежение, то схваща, че неговата фикция и интерес към новото не са нужни никому. Вместо това е нужно минимално количество неточности. Това убива удоволствието от труда.

 Второ – навикът да бъде следен от външен фактор, не разрешава да се развие толкоз нездравословно за безработния качество като самоконтрола. Защо да се мъчи да провежда личното си време, да се пробва да прави оценка свършената работа, когато всичко наложително ще бъде тествано и постоянно ще се открие нещо, което да не е наред.

 И най-важното – тоталният надзор напълно унищожава увереността в личните сили и умения. Защото контролирайки всяка стъпка на детето си, даже когато то може да се оправи единствено, родителите като че ли му споделят: „ Не тивярвам. Без мен ще пропаднеш. Нищо не можеш да направиш самичък ”. Прекрасна спирка за предстоящ незает.

 Използвайки тези 4 стъпки постоянно и триумфът е обезпечен. Вашето дете ще бяга като от огън от всички старания, конкуренция, рецензия. Ще потуши в себе си упоритостта и ще се бои от престижите.

Инфо: www.webstage.bg


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР